Incredibil! Despre lumea in care traim

De cate ori ma laud ca am doctoratul in prostie umana, ca am aflat destule de mizeria lumii in care traim, despre felul cum au decazut toate valorile pe care e bazata civilizatia Occidentala, iata ca natura ma pedepseste aratandu-mi cat de ignoranta sunt in realitate. Adesea imi vine sa le scriu amicilor mei rationali de pe net, care tot se intrec in a aduce dovezi ale lipsei de logica si de cultura pe care o etaleaza persoanele religioase, clericii, dar si politicienii care intr-un stat secular (chipurile) le fac jocul. Lumea e mult mai rau de atat, coruptia si prostia sunt mult mai adanci, iar tot ce se intampla in lumea religiei e doar un simptom, o problema legata de natura umana si de societatea noastra, ca sa nu mai vorbim de cele fundamentaliste.

Campania electorala din Statele Unite ne arata ca prostia, incultura, coruptia, abdicarea de la valorile occidentale e mult mai dura decat credem noi. Dupa ce Obama a propus acoperirea contraceptiei prin asigurarea medicala, au izbucnit tot felul de controverse, care de care mai nesarata si mai socanta. Ideea lui Obama, un politician pe care il consider decent, desi viziunile mele sunt adesea foarte diferite de ale lui, e in concordanta cu cea a asigurarilor medicale in general. Problema e daca esti de acord cu acest tip de asigurari. Nu intru in detalii de acest gen. Dar nu poti spune ca daca faci asigurari cu acoperire mare, trebuie sa excluzi contraceptia. S-a avansat ideea (oare de catre cine?) ca aceasta masura ar contraveni libertatii de religie. Pai si transfuziile de sange pot contraveni libertatii de religie a angajatorului. Pot fi religii care sa nu fie de acord cu nimic legat de ingrijirea sanatatii. De ce nu? Ceea ce nu se spune clar e ca sexul la om e de placere, nu pentru reproducere. Asta e natura umana. Sexul e sanatos pentru sanatate, deci si pentru sanatatea femeii. Apoi anticonceptionalele au efecte benefice pentru sanatate in multe cazuri.  In plus, anticonceptivele pot avea efecte de conservare a functiei ovariene in timp, ceea ce conduce la prevenirea multor boli care apar dupa ce aceasta functie inceteaza. Da, contraceptivele hormonale trebuie sa fie incluse in asigurare. In rest, alte contraceptive, care sunt si cu efecte de protectie contra infectiilor cu transmitere sexuala sunt in mod clar sanatoase. Avortul in conditii bune este benefic pentru sanatate, noi in Romania stim foarte bine de ce.  Nu vad unde sunt problemele, cine poate spune altceva despre acest subiect daca nu e republican. Ma mir cum chiar si un republican poate merge atat de departe sa spuna ceva.  Dar asta e natura umana, mereu surprinzatoare.

Dar situatia asta e una care reflecta societatea noastra, locul unde a ajuns. Asta e in politica, dar nici in stiinta nu e diferit. In politica trebuie sa satisfacem electoratul cu IQ mediocru si cultura facuta la tv si la carciuma. In stiinta trebuie sa satisfacem niste profesori frustrati si nesiguri de ei, sa ne acoperim cu hartii care nu contin nimic. Si in alte domenii e la fel.  Da, democratia trebuie amendata. Solutia, cred eu, e intoarcerea la valori. Dar numai unii pot face asta. Cei care au facut intotdeauna…

http://www.adevarul.ro/international/sex-campanie-republicani_0_668933286.html

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*