Incredibil! Iese evolutionismul din scoala, intra creationismul in facultate

Cam asa stau lucrurile, daca am vazut bine. Si sper ca expunerea la soare sa-mi fi afectat vederea, sa fi fost obosita (eram) cand am citit asa ceva. Da, o Universitate din Romania gazduieste un curs de care abordeaza si creationismul. E vorba de Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi. Cum altfel? Auzisem de fenomenul asta in Moldova, dar nu credeam sa ajunga atat de sus. Totul vine de la saracie. Acest curs a venit din acest an universitar, dar pentru ca a avut succes, o sa continue si la anul.  Tot inainte!

Ce poti sa mai zici? Sunt pentru libertate academica, libertate de expresie, dar sunt si reguli. Macar acest curs sa fie tratat ca literatura, etnologie, filosofie (desi..), dar nu stiinta! Orice, dar nu stiinta! Pana la urma inteleg (nu accept) atitudinea exagerata a americanilor care vaneaza creationisti. E ca si cu perioada aceea cand erau vanati cei care numai miroseau a comunisti.  E ca si cu mult criticatul razboi din Vietnam.  Esti in stare de orice ca sa scapi de un rau foarte mare, cum e comunismul. In Romania, am cunoscut oameni care spuneau ca ar fi atacat nu China, ci Romania cu bombe atomice, daca era sa scape de pericolul comunismului.

Ignoranta, prejudecatile, imoralitatea care se ascund in spatele creationismului, sunt pericole reale. Sigur, tot stiinta ne va ajuta sa le inlaturam, si nu vorbesc de bombe atomice.

Ma intreb doar, acesti creationisti, daca ar vedea o maimutica cu un creier mai mare, crescut in laborator, prin manipulare prenatala, similar cu ce s-ar fi intamplat la om cu milioane de ani in urma, ar incepe sa creada ca nu era nevoie de un designer inteligent pentru aparitia omului? Nu garantez ca se pot face oameni in laborator (sunt fenomene irepetabile, greu de ghicit, cu importanta mica la momentul respectiv, dar determinante), dar ca multe dintre caracterele lor specifice pot fi reproduse prin mijloace naturale in laborator. De fapt, nu-mi place sa spun inainte, pentru ca sunt factori care depind de alti oameni, dar…se pregateste ceva. Oricum, stiu cum s-ar face, exista oameni cu laboratoare care sunt dispuse sa o faca. Daca nu se poate cu unii, se va putea cu altii (in cercetare banii sunt esentiali, si nu se aduc de acasa, de aici vine riscul).

Da, sunt aproape sigura (n-ai voie sa spui mai mult in stiinta) ca se pot face maimute cu creiere mai mari, maimute fara blana, si nu prin manipulare genetica, ci prin mimarea efectelor unor fenomene ecologice la nivel biochimic. Modificarile de comportament ar trebui sa urmeze aceste modificari. Se cheama predictii. Design-ul inteligent poate? Dar creationismul? Macar un alt potop prezice? Pe cand in stiinta rea, rece, lucrurile sunt diferite. Si asta e abia inceputul…

 

Please follow and like us:
0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*